Mačkova spilja

Mačkova spilja

Mačkova spilja (Velika pećina kod Goranca) je važno predpovijesno i paleontološko nalazište Hrvatske i ovog dijela Europe.

Kalnik

Kalnik

Područje osobitih geoloških i geomorfoloških značajki, bogate krajobrazne i stanišne raznolikosti, te bogate kulturne i povijesne baštine.

Park - šuma Trakošćan

Park - šuma Trakošćan

Jedna od najljepše formiranih parkovnih cjelina bogate vegetacije i zanimljivih vizura, koja pruža jedinstveni doživljaj netaknute prirode.

Špilja - Vindija

Špilja - Vindija

Na području općine Donja Voća nalazi se zaštićena špilja Vindija - spomenik prirode. Špilja Vindija se istovremeno može smatrati geološkim, geomorfološkim i botaničkim spomenikom prirode

Gaveznica – Kameni vrh

Gaveznica – Kameni vrh

Područje Kamenog vrha (Gaveznice) u Lepoglavi predstavlja fosilni vulkan koji je nastao prije približno 22 milijuna godina.

Dravska park šuma

Dravska park šuma

Blizina vode je oduvijek predstavljala jednu od glavnih prednosti za podizanje naselja, pa je tako Drava odredila smještaj Varaždina i utjecala na njegov razvoj kao urbanog središta.

Arboretum Opeka

Arboretum Opeka

Arboretum Opeka, zaštićena prirodna rijetkost, hortikulturni spomenik, jedan je od najznačajnijih spomenika prirode na području Varaždinske županije i jedan od najvrjednijih hortikulturnih objekata u Srednjoj Europi.

Ivančica

Ivančica

Najmarkantnija gora sjevernog dijela Hrvatske koja u svom zagrljaju čuva mali gradić Ivanec, odredište je brojnih planinara, ljubitelja prirode koji pohode njen lijepe gorske čistine pokrivene cvjetnim livadama...

Strahinjčica

Strahinjčica

Smatra se posebnom planinom zbog velikih strmina, duboko usječenih klanaca, ogoljelih grebena i vapnenačkih stijena. Unatoč tome može se bez većih poteškoća prijeći uzduž i poprijeko.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.