Navigacija
21.-22.07.2018. Varaždin

Croatian International Airshow Varaždin - CIAV 2018.

Preleti nadzvučnih borbenih zrakoplova, atraktivni program akrobatskih grupa - Krila Oluje i Orlik iz Poljske, simulacije zračnih bitaka, vratolomije poznatih zračnih asova, padobranski desanti i raznovrstan popratni program, bit će tek dio spektakularnog programa na ovogodišnjem varaždinskom aeromitingu, koji će biti održan 21. i 22. srpnja na aerodromu Varaždin.

Varaždin, grad duge i bogate zrakoplovne tradicije, svoj je prvi aerodrom uredio još 1930, godine, kada je na travnatu pistu u Vinokovčaku sletio Klemm-25 kojim je pilotirao Vid Kršlović. Te je godine bio organiziran i prvi aeromiting s uzbudljivim “zračnim krštenjima“. Brojne su generacije Varaždinaca - zaljubljenika u zrakoplove i zrakoplovstvo nastavljale zrakoplovnu tradiciju, pa je Aeroklub Varaždin, primjerice, u drugoj polovici prošlog stoljeća, zahvaljujući entuzijazmu našeg poznatog pilota Milana Šimeka, uspješno organizirao u cijeloj Europi poznati - aeropiknik.

Nastavljajući ovu dugu tradiciju Aeroklub Varaždin je posljednjih godina organizator CIAV-a (Croatian International Airshow Varaždin), međunarodne zrako- plovne priredbe koja će ove godine, zahvaljujući partnerskom odnosu našeg kluba s Ministarstvom obrane i Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom, imati sasvim novu dimenziju  kvalitete i atraktivnosti. Stoga s pravom možemo tvrditi kako će CIAV 2018. biti jedan od  najuzbudljivijih aeromitinga u ovom dijelu Europe.

Ulaznice je moguće kupiti preko sustava Eventim i na njihovim prodajnim mjestima, a za više informacija o programu i sudionicima posjetite www.airshow-varazdin.com

 

HTZ_banner_HR_Trakoscan_970x250.jpg