Navigacija
 • Špancirajte Varaždinskom županijom u atriju Županijske palače

  U Bučogradu, koji će niknuti u atriju Županijske palače tijekom Špancirfesta, od nedjelje 19. do petka 24.kolovoza , svakoga dana, vodimo vas u špancir po jednom od dragocjenih kutaka Varaždinske županije.

  13.08.2018 12:50
 • U atriju Županijske palače predstavljen Bučograd

  Od 18. do 25. kolovoza programi „Bučograda“ i „Županije u malom“ odvijati će se u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

  10.08.2018 13:16
 • Počeo Jailhouse festival u Lepoglavi

  Žestokom svirkom bendova Sacred Eternity, Bednja i varaždinskog Cold Snapa, jučer je u Lepoglavi otvoren popularni Jailhouse festival 2018. Dečkima iz Cold Snapa posjet Lepoglavi nije ništa novo, a ove su godine Jailhouse festival odlučili uvrstiti na svoju mapu destinacija turneje po Europi u sklopu koje predstavljaju svoj novi album „All our sins“ te slave 15 uspješnih godina postojanja!

  10.08.2018 16:49
 • Poziv za iskaz interesa za uvođenje Cyclist Welcome Quality (CWQ) standarda

  Kako bi povećali kvalitetu usluge koja se pruža cikloturistima, Varaždinska županija uvodi standard kvalitete Cyclist Welcome Quality (CWQ). Dio je to aktivnosti koje će se odraditi u okviru projekta Cikloturizam u Varaždinskoj županiji za koji su odobrena bespovratna sredstava temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2018. godini, a kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma.

  19.07.2018 11:00
 • Održana edukacija „Od Zimmer frei do Airbnb-a“

  Kakav smještaj ponuditi putniku 21. stoljeća? Kolika su ulaganja, te igra li lokacija važnu ulogu? Kako se profilirati i pronaći svoju nišu? Kako nam ulazak u turističke vode mijenja privatne živote na bolje? Koji su primjeri dobre prakse koji nas inspiriraju da 'ulovimo val' i priključimo se svjetskim trendovima te koliko će nam se na tom putu ispriječiti hrvatska pravna regulativa? Na ova, ali i brojna druga pitanja, jučer su u palači Varaždinske županije odgovor pokušali dobiti brojni okupljeni privatni iznajmljivači s područja Varaždinske županije, ali i oni koji to tek planiraju postati.

  25.05.2018 14:24
 • U subotu velika Međunarodna izložba bučinog ulja u Županijskoj palači

  Na prigodnoj konferenciji za medije održanoj u Atriju Županijske palače, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i zamjenica predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, najavili su 1.Međunarodnu izložba bučinih ulja Alpe- Adria i 8. Izložbu bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati u subotu, 26. svibnja s početkom u 10:00 sati u prostorima Županijske palače.

  22.05.2018 03:54
 • HTZ i ove godine provodi uspješnu kampanju i nagradnu igru „Epic Week in Croatia“

  Hrvatska turistička zajednica na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram pokrenula je treći nastavak kampanje „Epic Week in Croatia“. Ove godine kampanja nudi čak 218 aktivnosti za kreiranje idealnog godišnjeg odmora. U sklopu kampanje kreirana je i nagradna igra s glavnom nagradom koja uključuje nezaboravno putovanje u Hrvatsku.

  06.05.2018 10:33
 • Bogati program povodom proslave 15. godina Udruge kuhara Varaždinske županije

  Na današnjoj konferenciji za medije Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije i Damir Crleni, tajnik Udruge kuhara Varaždinske županije najavili su proslavu 15. godišnjice Udruge kuhara, koja će se održati ove subote, 5. svibnja, u atriju i ispred županijske palače.

  03.05.2018 03:57
 • Najavljeni treći Dani okusa varaždinskoga kraja

  U vremenu od 13. travnja do 1. svibnja na području Varaždinske županije po treći puta će biti održana manifestacija „Dani okusa varaždinskoga kraja“. Po cijeni od svega 75 kuna, građani u tom razdoblju mogu izabrati meni od čak tri slijeda u jednom od ukupno 14 uključenih restorana.

  09.04.2018 06:34
 • Promotivni spot Hrvatske turističke zajednice „Ambasadori hrvatskog turizma“ nominiran za prestižnu svjetsku nagradu

  Promotivni video Hrvatske turističke zajednice „Ambasadori hrvatskog turizma“, koji je premijerno prikazan u studenome prošle godine u sklopu nastupa na turističkom sajmu WTM u Londonu i koji je u kratkom vremenu ostvario višemilijunsku gledanost na stranim emitivnim tržištima, nominiran je od strane „Travel Video Awards“ za nagradu u potkategoriji „Best Video by a Tourism Organization“.

  24.03.2018 11:59