Navigacija
  • Dobrodošli u Varaždinsku županiju!

    Stigli ste u prostor prepun pozitivnih emocija i dragih ljudi, prave kulture i neponovljivih doživljaja! Dobrodošli!

Predstavljanje Varaždinske županije u Lisinskom

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održana je manifestacija Kajkavci u Lisinskom, gdje se na inicijativu Radia Kaj po prvi puta se predstavilo pet kajkavskih županija: Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka, te domaćin Grad Zagreb. Bila je to prilika da se na jednom mjestu predstave kulturne, turističke i gospodarske posebnosti kajkavskoga kraja. 

Uz obiteljska poljoprivredna gospodarstva i seoska domaćinstva sa svojim domaćim proizvodima, na sajmu su se predstavile i turističke zajednice prezentirajući turističku ponudu svojega kraja. Za brojne posjetitelje bile su organizirane gastronomske prezentacije, modna revija, nastupi kulturno-umjetničkih društava te postave povijesnih postrojbi, a sve je završilo velikim večernjim koncertom na kojem su nastupila eminentna glazbena imena.

Svoju turističku, kulturnu, gastronomsku i gospodarsku ponudu predstavila je i Varaždinska županija, a posebno su najavljeni drugi Dani okusa varaždinskoga kraja, koji se održavaju u vremenu od 18. travnja do 1. svibnja. Za tu je priliku posjetiteljima manifestacije gastronomsku prezentaciju pripremilo osoblje Hotela Minerva, uz degustaciju tradicionalnih gastronomskih proizvoda koje su osigurali ugostitelji nosioci standarda Okusi varaždinskoga kraja.

 

  • Objavljeni javni pozivi Hrvatske turističke zajednice za dodjelu potpora u 2018. godini
  • Predstavljen drugi po redu Festival letećih gitara
  • Predstavljanje turističke ponude Varaždinske županije u Celju
  • Bogati program obilježavanja Dana Varaždinske županije
  • Projektom Iron-Age-Danube usko se povezuje arheologija i turizam Varaždinske županije
  • Poštanska marka s motivom Trakošćana u konkurenciji za najljepšu marku u Europi