Navigacija

U subotu velika Međunarodna izložba bučinog ulja u Županijskoj palači

Na prigodnoj konferenciji za medije održanoj u Atriju Županijske palače, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i zamjenica predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, najavili su 1.Međunarodnu izložba bučinih ulja Alpe- Adria i 8. Izložbu bučinih ulja Sjeverozapadne Hrvatske koja će se održati u subotu, 26. svibnja s početkom u 10:00 sati u prostorima Županijske palače.

Sama izložba obuhvaća prigodnu degustaciju i ocjenjivanje ulja, a već od 9 sati ujutro biti će organizirana i prigodna prodaja bučinih ulja ispred same palače.

Župan Čačić napomenuo je kako je Županija financirala ne samo izložbu nego dizajn i nabavu boca za naše varaždinsko ulje i sve ostale aktivnosti.
- Uloženi je veliki trud za pripremu ove izložbe. Vidite i sami koliko uljara je prijavljeno, Bioinstitut iz Čakovca je provjerio kvalitetu, u ocjenjivačkoj komisiji imamo tri slovenca i 6 međimuraca. Naravno, svi su pobjednici jer sudjeluju u izložbi, dobiti će priznanja, a imati ćemo i šampiona. Ovo će biti prava promocija bučinog ulja, uložili smo veliki novac u organizaciju, konačno smo opet oformili udrugu, imamo 35 članova i radimo odličan posao. Sa registriranim proizvođačima smo 20 posto hrvatskih polja pod bučom, a još toliko imamo neregistriranih proizvođača.Dakle, još ima prostora za povećanje – rekao je župan.

Zamjenica predsjednika Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević naglasila je turistički aspekt ove izložbe.
- Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj kao koordinator aktivnosti u suradnji s Turističkom zajednicom naše Županije je odradio odličan posao. Prije nekoliko tjedana smo promovirali kuharicu od buče, prezentirali smo i originalnu bocu za bučino ulje i zaista stvaramo pravi brend. Pozivam ovim putem građane da se odazovu ovoj lijepoj manifestaciji i degustiraju te kupe bučino ulje. Manifestacija ima i humanitarni karakter, a sigurna sam da će se na taj način i naša Županija još više turistički promovirati - rekla je Natalija Martinčević.

Napomenimo, Varaždinska županija uz Međimursku županiju, Krapinsko zagorsku, Zagrebačku županiju te Grad Zagreb organizira 8. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske na kojoj će se ocjenjivati rafinirana i nerafinirana bučina ulja. Ove godine cilj je bio uključiti i izlagače iz inozemstva, pogotovo iz država s kojima Varaždinska županija dijeli sličnu kulturnu povijest (Slovenija, Austrija, Mađarska), dakle država alpsko-jadranskog područja, te će se uz postojeću hrvatsku organizirati i 1. Međunarodna izložba bučinog ulja ALPE-ADRIA.

Pozivnicu i program festivala možete preuzeti OVDJE.

  • Dodijeljeni Cyclist Welcome Quality standardi
  • Županijska palača ponovno pretvorena u velik i atraktivan adventski kalendar
  • U atriju Županijske palače otvoren Advent, učenici svih županijskih škola okitili božićno drvce
  • U atriju Županijske palače otvoren Advent, učenici svih županijskih škola okitili božićno drvce
  • Najavljen Advent u atriju Županijske palače
  • Ivica Labaš najbolji vatrogasac, Varaždin u top 3 kontinentalnih destinacija!