3. 12. 2022.

Ivanečki rudarski dani

Turistička zajednica grada Ivanca u suradnji s AK Varaždin pod pokroviteljstvom Grada Ivanca već drugu godinu za redom organizira jedinstvenu atletsku utrku „Rudarski cener“.

Rudarski cener plakat Page 2 kopija kopija Large

 

Utrka je dio kulturno-turističke manifestacije Ivanečki rudarski dani te će se održati 3. prosinca 2022. godine, najbliže datumu 4. prosinca - spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara.

S početkom u 10 sati, održat će se dvije utrke, glavna u dužini od 10 km i druga za manje spremne sudionike u dužini 2.8 km. Start utrka bit će na glavnom trgu u Ivancu, a cilj u novouređenom Gradskom parku odmah do glavnog trga.

Za sve sudionike osigurano je:       

  • Rudarski cener finišerska medalja
  • Rudarski cener pamučna majica
  • Pokloni sponzora
  • Promotivni materijali
  • Okrepa na stazi i u cilju utrke
  • Elektronsko mjerenje vremena i obradu rezultata
  • Personalizirani startni broj
  • Degustacija Rudarskog čaja u Gost&oni
  • Promotivni materijali na štandu TZ grada Ivanca

Ove će godine, svojim izgledom (crnilom na licu), trkači izgledati kao pravi rudari i time doprinijeti jedinstvenosti utrke.

U sklopu manifestacije održat će se i prezentacija i degustacija autohtonih delicija koje će pripremiti udruga „Maska“ iz Ivanca.

Ovaj sadržaj baziran je na povijesnim činjenicama i aktivnostima koje su se svojevremeno odvijale u ivanečkom rudniku. Opće poznato je da je rudnik bio rasadnik kulturnog i sportskog amaterizma u Ivancu. Sportski sadržaj manifestacije je u direktnoj sinergiji s ivanečkom baštinom, tematski baziran da svi sudionici trče u blizini nekadašnjih poznatih i manje poznatih rudarskih lokaliteta. Iz tog razloga biti će izrađene posebne majice, medalje, startni brojevi i ostalo.

Podnožje kao i sama Ivančica od davnina plijene pozornost, a ovom manifestacijom taj će se kontinuitet nastaviti. Ovaj put s dodatnim značajem u pravcu novog brendiranja Ivanec- Planinarski grad.  

 

Rudarski cener plakat kopija

Organizatori: Turistička zajednica grada Ivanca, Atletski klub Varaždin

Pokrovitelj: Grad Ivanec

Manifestaciju podupiru: Ministarstvo turizma i sporta RH, Hrvatska turistička zajednica i TZ Varaždinske županije  

 

Fotografije: AK Varaždin, Zdenko Horvat

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.