22. 9. - 4. 10. 2023.

53. Varaždinske barokne večeri

Početak jeseni u Varaždinu već tradicionalno obilježavaju Varaždinske barokne večeri. Ove će se godine jedan od najznačajnijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, ali i Europi, održati po 53. put za redom, a zemlja partner bit će Švicarska.

Varaždinske barokne večeri će u periodu od 22. rujna do 4. listopada ugostiti preko 400 izvođača barokne glazbe, ali i ostalih umjetnika poput kipara, slikara, fotografa, cvjećara i vrtlara te ostalih izvođača uključenih u sam službeni program festivala te popratni program pod nazivom Total Baroque.

Svečano otvorenje uveličat će članovi La Cetra Barockorchester, te Zbora Hrvatske radio televizije uz soliste Carlosa Menu, Jonu Martineza na čelu s dirigentom Andreom Marconom, a važno je napomenuti i da će Varaždinske barokne večeri publici prirediti i nastupe solista Hrvatske operne akademije, Zagrebačkih solista i mnogih drugih.

Kroz popratni program pod nazivom Total Baroque svi zainteresirani imat će priliku pogledati izložbu udruge Kerameikon te međunarodnu izložbu cvijeća, uživati u švicarskom gastro kutku na Trgu kralja Tomislava i uživati u koncertima pop i jazz glazbe, ali i vatrometu.

Više detalja o programu 53. Varaždinskih baroknih večeri možete pronaći klikom na www.vbv.hr gdje se također nalaze i informacije o prodaji ulaznica.

 

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.