COVID-19 informacije

COVID-19 informacije

 

Ovdje možete pronaći sve važne i informacije i novosti vezane uz koronavirus, te dolazak i boravak u Varaždinskoj županiji.

VAŽNI LINKOVI I INFORMACIJE:

Popis destinacija gdje je i pod kojim uvjetima moguće obaviti testiranje COVID-19 možete pogledati i preuzeti klikom na fotografiju ispod:

COVID 19 locations hr izmjene 2 01

Listu brzih antigenskih testova na SARS-COV-2 navedenih na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice EU možete pogledati OVDJE. ( Na poveznici se nalazi cijeli tekst Odluke donesene od strane Europske komisije, a sama lista se nalazi na 8-11 str. Na 12. stranici (posljednjoj) možete pronaći bazni formular, tj. sve što bi rezultati testa trebali sadržavati kako bi test bio priznat.)

Za sva dodatna pitanja i informacije povezane s putovanjima u Hrvatskoj tokom pandemije obratite se na sljedeću adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dodatna pitanja vezana uz ispunjavanje mrežnog obrasca putem EnterCroatia platforme možete poslati na sljedeću adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve turističke subjekte, kao i relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija pronađite na www.safestayincroatia.hr 

Nositelje oznake Safe Stay in Croatia sa područja Varaždinske županije pronađite klikom OVDJE.


Brzi antigenski testovi za turiste po sniženoj cijeni

Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo je sredstva za nabavu brzih antigenskih testova kako bi se turisti mogli testirati prije povratka u matičnu zemlju.

Na području Varaždinske županije, testiranje brzim antigenskim testom po sniženoj cijeni od 75,00 kn moguće je obaviti u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, Ivana Meštrovića 1/11, 42000 Varaždin od ponedjeljka do subote od 8 do 10 sati. Najava nije potrebna, a plaćanje je moguće isključivo u gotovini.

Pravo na korištenje ovih testova imaju turisti koji potvrdom o ostvarenom noćenju (u elektroničkom ili fizičkom obliku) mogu dokazati da su u komercijalnom smještajnom objektu boravili najmanje tri noći. Potvrdu turist može dobiti u objektu u kojem boravi npr. hotelu, kampu, objektima u domaćinstvu, itd. na temelju prijave u eVisitor sustav.

Sve informacije o Odluci, te mogućnostima ulaska u državu te izuzecima od navedenih uvjeta su objavljeni i na Covid Q&A stranici na linku OVDJE.

 


 KORISNI BROJEVI TELEFONA:

  • pozivni centar za koronavirus - 113
  • informacije vezane uz koronavirus - 042/653-178 i 099/2529-495 (ponedjeljak do petak - 08-20 sati, subotom i nedjeljom - 08-12 sati)
  • broj epidemiološke službe ZZJZ Varaždinske županije - 099/211-9802
  • COVID-19 ambulanta za osobe sa simptomima koronavirusa - 099/839-1452 (obavezno nazvati prije dolaska)
  • Opća bolnica Varaždin – info o pozitivnim COVID19 pacijentima u bolnici – broj telefona: 091/484 10 84 (radnim danom od 07 do 15 sati)
  • Stožer civilne zaštite Varaždinske županije - kontakt broj: 042/390-590, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., svaki dan od 07:30 do 16:00 sati
  • Ljekarna Centrala Varaždin, Kolodvorska 18 – svakim danom 0-24 na broju 042/210-248

SAVJETI ZA POSJETITELJE:

  • Izbjegavajte gužve - kako bi se što odgovornije ponašali prema sebi i svojim bližnjima, savjetujemo da izbjegavate gužve te da budete na barem 1,5 metara udaljenosti od drugih osoba.
  • Brinite o vlastitoj higijeni - u skladu sa svim odlukama i preporukama nadležnih tijela, podsjećamo vas da je briga o higijenskim navikama vaša odgovornost – preporučujemo da perete ruke sapunom i toplom vodom što češće!
  • Budite odgovorni - primijetite li simptome koronavirusa kao što je povišena temperatura ili ste bili u kontaktu s nekim tko dolazi iz rizičnih područja, molimo vas da odmah poduzmete sljedeće mjere.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.