Ivanec

View the embedded image gallery online at:
http://www.turizam-vzz.hr/destinacije/ivanec#sigProId8fa6b8d4c4

Grad koji čuva uspomenu na stare viteške redove

Kraj „poleg jedne velke gore“ darovat će Vam iznimnu krajobraznu ljepotu i ponuditi Vam atrakcije za pamćenje. Uživajte u pitomoj idili - posjetite grad vitezova ivanovaca

Ivanec i Ivančica, Ivanečko polje ili potok Ivanšček, samo su neka od imena u ivanečkom kraju koja i danas čuvaju osamstoljetnu uspomenu na red - ivanovaca.

U ovom gradu podno Ivančice otkrit ćete zaboravljenu povijest - uzbudljive priče o starim viteškim redovima i njihovim samotnim utvrdama, čuti legende o skrivenom templarskom blagu.

Ovdje ćete upoznati stoljetnu tradiciju rudarenja, vidjeti napuštena rudarska okna i stare rudarske alate, doživjeti atraktivni mimohod pripadnike Ivanečke rudarske čete u neobičnim odorama.

Oduševit će Vas pogledi s proplanaka Ivančice, umirujući klokot gorskih izvora i starih mlinica, pastoralni ugođaj zagorskih sela i uređene planinarske i biciklističke staze.

Ivanec i njegova okolica pružit će Vam jedinstveni spoj uzbuđujućih prirodnih ljepota i intrigantnih povijesnih tajni. Posjetite grad vitezova ivanovaca!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.