Gornji Kneginec

Gornji Kneginec

Na idiličnim brežuljcima u samoj okolici grada Varaždina, ali ipak daleko od svakodnevne vreve, smjestila se općina Gornji Kneginec. Taj je kraj oduvijek privlačio zaljubljenike prirode, dobre domaće kuhinje i još bolje kapljice vina.

 

Novi Marof

Novi Marof

Krajobraz umjetničkog nadahnuća

Doživite živopisni krajolik koji su slikali naši najveći likovni umjetnici. Otkrijte stare utvrde i templarske crkve, posjetite intrigantna povijesna nalazišta, uživajte u gotovo netaknutoj prirodi i njenim blagodatima. Uživajte u krajobrazu umjetničkog nadahnuća!

Ludbreg

Ludbreg

Čuda i legende u Centru svijeta

Posjetite li Ludbreg, moći ćete kazati da ste bili u centru svijeta! Ovdje će Vam se otkriti zanimljive povijesne priče o neobjašnjivom čudu, starim legendama i davnim zavjetima. Doživite grad neobično uzbudljive i mistične povijesti. Dođite u Ludbreg!

Bednja - Trakošćan

Bednja - Trakošćan

Bednjanska pustolovina


Zaželite li se očuvane prirode i njene nedirnute ljepote, posjetite Bednjanski kraj, smješten na sjeverozapadnom dijelu Hrvatskog zagorja, u podnožju gore Ivanščice, Strahinščice, Maceljske i Ravne gore.

Lepoglava

Lepoglava

Koljevka Hrvatske kulture

U idiličnom krajoliku, podno gore Ivanščice a kraj rijeke Bednje, smjestila se Lepoglava. Lepoglava je, na što se često zaboravlja ili se o tome malo zna, vrlo važna za hrvatsku umjetnost, kulturu, znanost, povijest i vjeru.

 

Ivanec

Ivanec

Grad koji čuva uspomenu na stare viteške redove

Kraj „poleg jedne velke gore“ darovat će Vam iznimnu krajobraznu ljepotu i ponuditi Vam atrakcije za pamćenje. Uživajte u pitomoj idili - posjetite grad vitezova ivanovaca

Varaždinske Toplice

Varaždinske Toplice

Izvor zdravlja

Na sjeveroistočnom rubu Hrvatskog zagorja, u zelenom okružju pitomih brežuljaka prošaranih livadama, vinogradima, voćnjacima i šumama, tik iznad doline riječice Bednje, smještene su Varaždinske Toplice.

Varaždin

Varaždin

Barokna prijestolnica Hrvatske

U povijesnoj ogrlici srednjoeuropskih gradova Varaždin se danas svom gostu otkriva kao rijetki urbani biser - grad sklada i prisnosti, grad koji svoj specifični urbani identitet pokazuje ne samo postojanom ljepotom stare barokne arhitekture, nego i toplinom svojih ljupkih trgova, ulica i parkova, a nadasve bogatstvom sačuvanih muzejskih zbirki.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.