1. 6. - 22. 8. 2024.

Ljeto u Varaždinu

Ljeto u Varaždinu

 

Varaždin je dokaz kako ljeto na kontinentu može biti itekako uzbudljivo. Varaždinske kulturne, glazbene, sportske i druge institucije i udruge, kao i pojedine tvrtke i ove su godine zaslužne za organizaciju brojnih sadržaja za sve uzraste. Rezultat je šarolik mozaik događanja objedinjenih pod nazivom Ljeto u Varaždinu u sklopu kojeg od 1. lipnja do 22. kolovoza posjetitelje očekuje više od 150 programa koje potpisuje 20-ak organizatora.

Šarenilo događanja za sve generacije

Na različitim lokacijama u gradu od vile Bedeković, gradskog parka, Atrija Starog grada, Kapucinskog, Kazališnog i Stančićevog trga pa sve do prostora tvornice Varteks neće nedostajati festivala, izložbi, koncerata na otvorenom, kazališnih predstava, radionica, gledaone Europskog nogometnog prvenstva, ljetnog kina i sportskih događaja.

Ljeto u Varaždinu otvara Biergarten, festival posvećen pivi koji ove godine prati i mini street food festival Fest za jest, a među najznačajnijim događanjima su još KVART festival koji će okupiti probrane glazbenike urbane scene, Festival varaždinskih dvorišta, Međunarodni folklorni festival COFA, Međunarodna izložba pasa CACIB, Croatian International Airshow Varaždin, Fontana blues festival te otvorenje izložbe najpoznatijeg hrvatskog paparazza Jadrana Lazića pod nazivom „Zvjezdana prašina“.

Brojne manifestacije najbolje će oživjeti ulice i trgove prvog hrvatskog UNESCO-vog grada glazbe u vrućim ljetnim danima, ali i biti odlično zagrijavanje za najočekivaniji varaždinski događaj godine- 26. izdanje Špancirfesta, najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj.

Cijeli program Ljeta u Varaždinu dostupan je klikom OVDJE ili niže u prilogu objave.

Povezani dokumenti

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.