9. 3. 2023.

Počinju „Dani okusa varaždinskoga kraja“: Dođite i uživajte u autohtonim jelima našega kraja!

U prigodnom ambijentu gradske kavane Grofica Marica u Varaždinu danas su predstavljeni već tradicionalni šesti po redu „Dani okusa varaždinskoga kraja“, jedinstveni festival autohtone i tradicijske gastronomije. U vremenu od 10. do 19. ožujka 16 restorana, nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja, omogućiti će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta da po promotivnoj cijeni uživaju u menijima od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja.

Cilj je ove jedinstvene manifestacije ovoga puta pokazati sve ono na što su ljudi možda i zaboravili, a to su tradicijska jela iz kuhinja naših baka spravljena od autohtonih namirnica, ali na jedan moderniji način. Svaki restoran pripremio je dva menija s tri slijeda koji će posjetiteljima pružiti sve ono zbog čega vole gastronomiju našega kraja.

Ove godine u gastronomsku manifestaciju uključena su i dva nova ugostiteljska objekta – Restoran Žmah iz Općine Cestica i Kavana Grofica Marica u Varaždinu, dok se Zalogajnica Šanjek, koja je već dugogodišnji nositelj standarda Okusi varaždinskoga kraja sa restoranom u Ulici braće Radić, uključila u projekt i sa svojim objektom na Trgu Slobode u Varaždinu.

Predstavljanju ovog jedinstvenog festivala gastronomije prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je naglasio kako je gastronomija jako bitan dio obilježja varaždinskoga kraja bez koje bi on bio kao „jelo bez soli“. Kad se uz to pridodaju naše prirodne i kulturne vrijednosti, manifestacije kroz koje njegujemo tradicijske zanate, običaje, kulturu, sport i ostalo, dobijemo jednu cjelinu koja je iznimno bitna za razvoj turizma na našem području. Ovim putem je pozvao sve ugostitelje, ali i građane da kupuju namirnice od lokalnih OPG-a, te na taj način daju dodatan „vjetar u leđa“ proizvođačima.

U ovogodišnjim „Danima okusa varaždinskoga kraja“ sudjeluju sljedeći ugostiteljski objekti: restoran Arabela, restoran August, restoran Bedem, restoran Bernarda, restoran Garestin, seosko domaćinstvo Grešna pilnica, hotel Minerva, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Trakošćan, hotel Varaždin, hotel LaGus, restoran Verglec, restoran Vila Toplissa, restoran Zlatne gorice, restoran Žmah, te kavana Grofica Marica.

Istražite i doživite raznovrsne palete okusa u navedenim objektima koje resi oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije– Okusi varaždinskoga kraja. Cjelokupnu ponudu menija kao i ostale detalje pogledajte klikom OVDJE.

Dobro nam došli i dobar tek!

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.